Kledingvoorschriften opnames

Kleding kan erg bepalend zijn op beeld. Enige voorbereiding is daarom belangrijk. Op deze pagina vind je enkele tips met betrekking tot de juiste kleding.

Om tijdens de opnames voldoende keuze te hebben en wellicht een keer van kleding te wisselen dient een ieder minimaal twee sets kleding mee te nemen. Belangrijk is vooral om kleding te dragen waar je je prettig in voelt en die je normaal gesproken ook zou dragen.

Belangrijke tips
– Zorg ervoor dat de kleding schoon en gestreken is
– Geen dikke truien
– Draag kleuren die passen bij de huisstijlkleuren
– Bij meerdere personen; stem kleuren op elkaar af
– Gebruik niet teveel make-up

s
De volgende kleding is NIET geschikt:
R
De volgende kleding graag in overleg
Geen extreem felle kleuren

Rode kleding kan zorgen voor rode huidtinten. Dit is soms ook het geval bij andere erg felle kleuren. Pastelkleuren zijn uiteraard wel geschikt!

Geen motieven/strepen

Fijne motieven of streepjes zorgen voor beeldproblemen; het zogenaamde moire-effect (zichtbaar bij verkleinen, zoomen en scrollen). Dit is nauwelijks te herstellen in de nabewerking. 

Liever geen huidskleuren

Huidskleuren zijn niet per definitie fout, maar zorgen wel voor minder contrast en daardoor een minder krachtige uitstraling.

Liever geen volledig wit/zwart

Witte of zwarte kleding zijn niet in alle situaties goed of fout. Wel zijn ze lastiger mooi in beeld te brengen. Daarom; tenzij vooraf besproken raden we het dragen van deze kleuren dan ook af.

voorBeeld Media